0:00

Expoziţia „Specii invazive din România” ajunge la Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiExpoziţia temporară itinerantă „Specii invazive din România de interes pentru U.E.” ajunge vineri, 3 martie şi la Piatra-Neamţ, la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Deschiderea are loc la ora 11,00. Tematica acesteia este legată de problema speciilor de plante și animale invazive sau cu potențial invaziv (dăunătoare), din România ce prezintă interes și la nivel european.

„Prin intermediul materialelor infografice și a biogrupelor din expoziție, se prezintă informații referitoare la originea speciilor invazive, căile de pătrundere în flora și fauna României, habitatele invadate și impactul acestora asupra biodiversității autohtone, sănătății oamenilor și economiei. Expoziția se dorește a fi un mijloc de informare și educare a publicului privind cunoașterea și prevenirea răspândirii speciilor alogene invazive, precum și de încurajare a participării voluntare a acestuia la monitorizarea și acțiunile de eradicare a acestor specii”, precizează organizatorii.

Expoziţia „Specii invazive din România” ajunge la Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiExpoziţia a fost concepută și realizată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea în colaborare cu Universitatea din București. Vizitatorii vor putea accesa şi platformele online despre speciile alogene invazive observate în jurul locuințelor sau în natură. Printre cele mai cunoscute specii dăunătoare din ţara noastră sunt ambrozia sau iarba pârloagelor, plantă puternic alergenă, cenuşerul sau falsul oţetar care poate ajunge la o lungime de 30 de metri, câinele enot sau viezurele cu barbă ce poate fi confundat lesne cu un comunitar şi nutria sau şobolanul de apă (foto), care erodează malurile râurilor, sapă tuneluri şi galerii ce pot deteriora sistemele de irigaţii şi este cunoscută pentru pagubele produse pe terenurile agricole în special. Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 30 aprilie.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO&VIDEO Polițiștii și inspectorii RAR au împărțit zâmbete și mărțișoare
Articolul următorDescoperire macabră la Piatra-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.