O explozie puternică a dărâmat, practic, o casă din Roman, pe strada Maramureșului, în noaptea de 12 spre 13 aprilie, cu câteva minute înainte de ora 2. Proprietara, o femeie de 83 de ani, a fost prinsă sub dărâmături şi a suferit arsuri în momentul când gazul acumulat în bucătărie s-a aprins. Explozia nu a fost urmată de un incendiu, însă suflul a afectat grav locuinţa – o casă bătrânească din cărămidă, lipită cu lut.

Pompierii s-au dus la locul intervenţiei cu o autospecială de stingere şi cu maşina de descarcerare şi au reuşit să localizeze victima, care era conştientă şi striga după ajutor. Bătrâna a fost scoasă de sub dărâmături, dusă la spital la Roman şi transferată, ulterior, la Bucureşti, la Spitalul Floreasca. Avea arsuri de grave, inclusiv unele de gradul IV, pe aproximativ 60% din suprafața corpului.

Pompierii au stabilit că bătrâna îşi cumpărase un aragaz nou de puţină vreme şi nu ştia să-l folosească. Trei butoane fuseseră lăsate pe poziţia deschis, gazul s-a acumulat în încăpere, iar la 1,52, când bătrâna s-a trezit să bea apă şi a aprins lumina, s-a produs explozia.