explozie casaACTUALIZARE: „Bărbatul de 45 de ani, din Săbăoani, a fost transportat astă-noapte, cu o ambulanță cu medic, la București, la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Acesta prezenta arsuri de gradul III și IV și trebuia să fie preluat de un avion, din Bacău. Din motive pe care eu nu le cunosc, avionul nu a putut decola în toiul nopții, de aceea a fost transportat cu mașina noastră la București”, a declarat Mihaela Olaru, asistenta șefă a Serviciului de Ambulanță Județean Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un bărbat de 45 de ani din Săbăoani a suferit arsuri grave, pe 35% din suprafaţa corpului, după ce s-a produs o explozie în bucătăria casei sale.

Luni (1 iunie) seara, la ora 20:45, omul a intrat în bucătărie şi a aprins becul, fără să simtă că în încăpere mirosea a gaz. Imediat s-a produs deflagraţia, care a distrus uşile şi ferestrele.

ambulanta 02„La locul indicat s-au deplasat 8 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD”, a precizat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Paramedicii au acordat primul ajutor proprietarului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, care suferise arsuri de gradele I, II şi III, pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului (la nivelul feţei, braţelor şi gleznelor), şi l-au transportat la spital. Pompierii militari au luat măsurile de prevenire a unei situaţii de urgenţă şi pentru folosirea locuinţei în condiţii de siguranţă: au izolat zona, au evacuat butelia şi au măsurat concentraţia de butan din bucătărie, cu ajutorul detectorului de gaze”. (C. MIRCEA)