Un bărbat de 62 de ani din ora Pârâul Caprei – Bicaz Ardeal, care s-a oferit să schimbe butelia unei vecine, a făcut greșeala să verifice etanșietatea racordului folosind flacără deschisă. Butelia scăpa gaz și s-a produs o explozie în încăpere. Proprietara casei, o femeie de 62 de ani, a suferit arsuri grave, de gradele I, II și III pe aproape 30% din suprafața corpului. Ambulanța a fost chemată la locul incidentului, în seara de 8 august, a preluat femeia, a transportat-o inițial la Spitalul din Bicaz, apoi la Spitalul Județean Piatra-Neamț și ulterior la aeroportul din Bacău, de un de a fost dusă, cu elicopterul, la Spitalul de Arși din București.

Bărbatul care a schimbat butelia, și care –culmea- a lucrat la E ON Gaz, a suferit arsuri superficiale la nivelul feței, dar a refuzat transportul la spital.

ISU Neamț a recomandat, în nenumărate rânduri, cetățenilor care folosesc butelii de aragaz să le verifice folosind un amestec de detergent și apă și , sub nicio formă, cu flacără deschisă. Altfel, curiozitatea de a vedea dacă butelia scapă gaz s-ar putea să fie ultima.

C.M.

Articolul precedentȚigănașu – dublă campioană, Corhană-vicecampioană
Articolul următorUn tânăr și-a amputat degetul inelar în matrița de pizza
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.