0:00

Numărul persoanelor bolnave de viroză s-a dublat în doar o săptămână. Cei mai afectați de bolile sezonului rece sunt copiii, care mai au câteva zile de vacanță până la începerea școlii. Bebelușii au făcut complicații, cei mai mulți fiind diagnosticați cu pneumonie.

Explozie de viroze înainte de reînceperea școlii, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Sunt înregistrate 1.067 cazuri de infecții respiratorii acute, din care 60 de bolnavi au fost internați, față de săptămâna anterioară când au fost diagnosticate 481 de cazuri cu 18 internări. Bolnavi cu pneumonie sunt 209, din care 53 internați, față de 232 pacienți din care 97 internați săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri respiratorii sunt la copiii cu vârste între 2 și 4 ani, iar la pneumonie cele mai multe cazuri sunt la copiii cu vârste între 0-1 an”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

Acești bolnavi sunt în evidența medicilor din spitale, dar numărul real este mai mare, având în vedere că mulți nu merg la medic. Gripa a fost raportată la două persoane, dar numai după simptome, fără ca boala să fi fost confirmată prin investigații de laborator. Sunt 32.361 de nemțeni care s-au vaccinat antigripal, potrivit DSP Neamț. Vaccinul administrat gratuit, furnizat de Ministerul Sănătății, protejează față de trei tulpini de virus.

Explozie de viroze înainte de reînceperea școlii, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vaccinul antigripal distribuit în acest an conține antigenele necesare prevenirii infecției cu virusul AH1N1 pdm09, AH3N2 și B. Campania de vaccinare se derulează prin medicii de familie, spitale și unitățile medico-sociale”, a adăugat dr. Mirela Grădinaru. În acest moment, mai există 492 doze de vaccin la DSP Neamț și 1.947 doze la medicii de familie. Se recomandă vaccinul persoanelor cu risc de a face complicații pe fondul gripei: persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici respirator și cardiovascular, în principal, cu afecțiuni metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, gravidele. (C.I.)

Articolul precedentDouă ambulanțe blocate în nămeți, în zona Roman
Articolul următorViscol în zona Roman: 5 maşini scoase din şanţ, ambulanţă BGS blocată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.