Explozia de la scara B a blocului D5, din cartierul Mărăţei, din Piatra Neamţ, nu a fost un accident. Cercetarea criminalistică făcută în dosarul penal deschis în cauză a stabilit că furtunul, care racorda aragazul la ţeava de alimentare, a fost tăiat şi nu s-a fisurat accidental.

IPJ Neamţ a întocmit un raport de cercetare tehnică şi s-a stabilit clar că furtunul a fost secţionat”, a declarat procurorul Mugurel Laurenţiu Darie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. ”S-a stabilit, de asemenea, că explozia a avut loc în baia apartamentului de la etajul III. Mai sunt audieri de făcut, mai sunt circumstanţe de analizat. Luăm în calcul mai multe ipoteze, inclusiv varianta sinuciderii”.

Varianta sinuciderii s-a vehiculat şi printre locatarii din bloc, mai ales după ce femeia de serviciu le-a spus că a auzit zgomotul făcut de contorul de gaz, montat la uşa familiei Băiaşu, semn că înregistra un consum foarte mare. De altfel, contorul a fost ridicat imediat de anchetatori, pentru a stabili, în funcţie de consumul din ziua de 31 octombrie, ce cantitate de gaz a produs acumularea care a explodat. În situaţia în care se concretizează ipoteza sinuciderii, dosarul penal, întocmit pentru distrugere şi ucidere din culpă, va fi clasat. (C.M.)

Articolul precedentVal de aer polar peste Neamț
Articolul următorNemțenii pot cumpăra titluri de stat Centenar scadente la 2 ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

7 COMENTARII

  1. Gata să scos e-on -ul ce sa zi ca si ei …normal ca mortul e de vina …dacă voia sa se sinucidă nu mai ieșea pe picioarele lui din bloc

  2. Nesimțire si nu este singurul caz, aici nu cred ca e adevarat, dar sunt situatii in care decedeaza oameni si nu apare in media. La tic tac in statie a dat cu spatele cineva in statia de autobuz pește o femeie in varsta si nu a fost mediatizat, cu toate că nu avea voie să dea cu spatele in statie de autobuz . Dumnezeu sa o ierte a decedat si nici nu are dosar penal.

  3. De accidentul de la tic tac de ce nu se aude nimic. A?? Ca soferul lucrează pentru consiliu județean.
    Asa sau invatat cei din piatra neamt. Dar va veni rasplata

    • Cred că sunteți în eroare, despre accidentul respectiv a scris toată presa și în cauza există deschis un dosar penal.

  4. Bun ! A taiat furtunul. Dar centrala e in bucatarie, nu in baie. Explozia a avut los in baie. Se vede si in poza. A intrat gazul metan pe sub usa in baie? Nicidecum ! Gazul metan e mai usor ca aerul, deci in caz ca scapa, el se ridica in sus si se acumuleaza acolo. Atunci, de unde provine gazul din baie? O explicatie logica de la atotstiitorii procurori exista? Nu!

Comments are closed.