Militarii din cadrul ISU Neamț au orgnizat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren ce a urmărit modul de acționare în cazul producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocolului Silvic Poiana Teiului. Conform scenariului, pe 26 septembrie, la ora 10:00, în dispeceratul unităţii s-a primit un apel ce anunța un incendiu cu victime la Mănăstirea Petru Vodă. Au intervenit militari de la Garda II de intervenție Poiana Teiului și voluntari de la SVSU Poiana Teiului. La sosirea acestora focul se manifesta generalizat la trei chilii în interior fiind surprinse 6 persoane care nu au reușit să se autoevacueze. Ulterior focul a ajuns la fondul forestier.

Din cauza numărului mare de victime și a suprafeței mari afectată de incendiu, la nivelul ISU Neamţ se pune în aplicare Planul Roșu de Intervenție și se trimit în sprijin forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Roman și Piatra Neamț. În timpul misiunii de localizare a incendiului, un lucrător al ocolului silvic identifică un element de muniție și este solicitată în teren și prezența echipei pirotehnice pentru asanarea acestuia”, conform scenariului acțiunii.

Exercițiul a urmărit verificarea funcţionării fluxului informaţional decizional; antrenarea autorităţilor responsabile; perfecţionarea deprinderilor pentru punerea în aplicare a planurilor de cooperare cu instituţii cu rol de sprijin pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă; verificarea capacităţii de cooperare pe timpul misiunilor de intervenţie cu forţe aparţinând MAI; verificarea modalităţii de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Neamţ; antrenarea personalului unităţii pentru conducerea operaţiunilor şi coordonarea forţelor venite în sprijin de la alte unităţi utilizând mijloace de comunicaţii.

În afară de militarii de la ISU Neamț au mai participat polițiști, jandarmi, Ambulanța, UPU Piatra Neamţ, SVSU Poiana Teiului și Farcașa, Crucea Roșie, Clubul de Radioamatori Neamț, Ocolul Silvic Poiana Teiului, Ocolul Silvic Privat INGKA Investments și Green Gold Est, precum și Mănăstirea Petru Vodă.

FOTO: ISU Neamț

(G.S.)

Articolul precedentDe la sloturi la poker: Care sunt preferințele în materie de jocuri de noroc ale românilor?
Articolul următorScandal în Sindicatul Polițiștilor: un lider nemțean vorbește despre trădare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.