0:00

Ziua Protecției Civile, marcată pe 28 februarie, prilejuiește o serie întreagă de activități de pregătire a populației privind modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț desfășoară activități pe parcursul întregii săptămâni, în perioada 26 februarie-3 martie, toate având drept scop să atragă atenția populației despre importanța cunoașterii modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, și nu numai.

Exercițiu de evacuare în caz de cutremur, în școli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUna din cele mai importante acțiuni va avea loc pe 1 martie când, la nivel național, va avea loc “Miercurea sirenelor“. “Este un exerițiu de evacuare în cazul producerii unui cutremur în toate unitățile școlare din județ, organizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și sperăm să participe câteva zeci de mii de elevi. Un cutremur nu alege să vină la ora 9:45, ci poate fi oricând, indiferent dacă ești în concediu sau în străinătate, la studii. Modul de comportare este același și este importat să știm ce trebuie făcut“, a declarat Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț.

Exercițiu de evacuare în caz de cutremur, în școli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSimultan cu exercițiul din școli, tot pe 1 martie, este programat un exercițiu de evacuare în cazul producerii unui cutremur la nivelul unităților administrativ-teritoriale, dar și la operatorii economici din județ. Sfaturi utile în comportamentul ce trebuie adoptat în cazul producerii unui seism pot fi găsite pe plarforma nutremurlacutremur.ro. (G.S.)

VIDEO de la conferinţa de presă a ISU Neamţ – AICI.

Articolul precedentAnunț important Rossal Târgu Neamț: Locațiile din oraș, pentru depunerea deșeurilor reciclabile
Articolul următorVeşti bune pentru cei cu pensii mari! Primesc banii înapoi!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.