0:00

Exclusiv! Ce n-a spus Ionel Arsene, dar va zice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ca orice partid care se respectă, și PSD are niște comunicatori, cu școală, care sunt plătiți să-i învețe pe social-democrații cu funcții cum să transmită în teritoriu mesajele de la centru, astfel încât să nu se dilueze ori, Doamne ferește, să se denatureze în vreun fel și să afecteze imaginea unitară a partidului. Potrivit pesurse.ro, punctajul de actualitate al PSD este axat pe o singură direcție – liberalii să nu rupă rândurile pe 30 decembrie.
Cum mai stă USL în zilele astea se cam știe, iar cine nu știe e de ajuns să deschidă televizorul, pe orice canal mai puțin cele de muzică, și află.
În ciuda stuchelilor de la tv, PSD flutură unitatea USL cu gândul la ultimul mare hop pentru Victor Ponta. Și flutură, și flutură, vrând să pară mai convingător decât bunicul mort pus în geam până vine poștașul cu pensia.
”Pensia” în cazul PSD este bugetul pe 2014. Poștașul ar fi PNL, de ale cărui voturi e nevoie în ședința Parlamentului de pe 30 decembrie. Așa că PSD ține aproape de PNL măcar până în ajunul revelionului.
În strategia de comunicare a PSD din 18 decembrie se spune că ”USL trebuie să rămână unită”, menționează pesurse.ro, devoalând și explicația acestui semn de pace: zvonurile că liberalii ar putea boicota bugetul pe anul viitor în ședința Parlamentului. ”Preocuparea PSD este cu atât mai evidentă cu cât pesediștii și-au pus în aceeași zi o ședință a CExN, deși greii partidului nu aveau niciun chef să mai vină la București. Ponta a dorit însă să nu riște nimic și să își mobilizeze trupele pentru cel mai rău scenariu. Așadar, în plin scandal uriaș între Ponta și Antonescu, pesediștii vor să calmeze spiritele până Ponta trece de marele hop și se vede cu sacii în căruță. În punctajul PSD sunt dați ca exemplu Valeriu Zgonea, Rovana Plumb și Cătălin Ivan, pentru mesajul care trebuie rostogolit în următoarea perioadă. Strategia PSD merge pe următoarele idei-cheie:
– Prioritatea USL trebuie să fie intrarea în vigoare a legii bugetului;
– Fac un apel mai ales la colegii liberali;
– Este esențial să strângem rândurile;
– Am încredere în USL și am încredere în colegii liberali că nu vor abandona acest front.”
În această formă sau asemănătoare vor apărea declarațiile președintelui PSD de la Neamț, Ionel Arsene, care, se știe, este un riguros în respectarea indicațiilor de partid. Este foarte probabil să apară într-o conferință de presă, așa ca de final de an, că tot n-a mai făcut una de multișor, cam de pe când l-a anunțat pe PDL-istul Leonard Cadăr ca proaspătă achiziție a PSD Neamț. Și să vorbească despre buna colaborare cu colegul uselist Ursărescu. Semne bune anul are…
(ZCH)

Articolul precedentS-o colindat prefectura
Articolul următorSurpriză … și pentru roznoveni: rămân fără apă