0:00

Examene de limbă franceză (DELF), pentru elevi, la „Petru Rareş”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInstitutul Francez din Iaşi organizează, pe 20 şi 21 februarie, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ o nouă sesiune de examene DELF destinată elevilor (A1, A2, B1 şi B2). Înscrierile au loc până pe data de 10 februarie 2016 la Institutul Francez Iaşi. TARIFE: DELF A1: 160 lei, DELF A2: 210 lei, DELF B1: 285 lei şi DELF B2: 315 lei. Înscrierile se fac la sediul INSTITUTULUI FRANCEZ sau prin trimiterea ÎN ACELAŞI E-MAIL ([email protected]; [email protected]) a fişei de înscriere completate şi a chitanţei care dovedeşte plata taxei de examen.

„Valabile pe viaţă, diplomele DELF sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră. Examenele sunt calibrate după Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbile Străine. Dacă eşti titularul unei diplome DELF, vei fi scutit de testul de limbă pentru intrarea în clasa a V-a, de proba de limbă străină de la admiterea în liceu, profilul bilingv, sau de la examenul de bacalaureat. Ţările francofone oferă studenţilor străini numeroase burse de studiu în universităţi (Erasmus+). Studiile în universităţile franceze sunt printre cele mai ieftine din Europa. Mai mult de 2.000 de firme francofone îşi desfăşoară activitatea în România, prezentând o importantă ofertă de locuri de muncă. Franceza este una dintre limbile de lucru cele mai folosite în instituţiile europene. Cunoaşterea limbii franceze facilitează mobilitatea pe piaţa muncii”, precizează organizatorii.

INFORMAŢII DESPRE SESIUNE: Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Telefon: 0233/213751, Pagina de web: www. cnpetrurares.ro.

INFORMAŢII ŞI ÎNSCRIERI: Institutul Francez din România – Iaşi, Pagina web : www.institutfrancais.ro, Telefon : 0232/267637 sau 0769/056203, E-mail: [email protected].(ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Atenţie! Hoţul e liber, dar sub control judiciar!
Articolul următorMedic din Iaşi premiat de Academia Națională de Medicină din Franța
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.