pietricica turism

Procurori DIICOT şi poliţişti de la combaterea crimei organizate din Târgu Mureş au efectuat, miercuri, 26 aprilie, 40 de percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală, în județele Mureș, Suceava, Constanța, Argeș, Iași, Ilfov și municipiul București.

“Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acționând în numele și interesul societăților/PFA-urilor ce desfășoară în principal activități de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat.

Acționând în numele sau în interesul societăților comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns, în mod repetat, sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantități mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale și a taxei pe valoare adăugată.

Marfa importată ar fi fost comercializată fără evidențierea în actele contabile și în alte documente legale ale persoanelor juridice a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor astfel realizate”, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat de presă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de peste 1.300.000 de euro.

“Până la această oră, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elvețieni și 17.000 de lei, precum și 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă și un card de memorie”, menţionează şi DIICOT într-un comunicat de presă. (ZCH NEWS; FOTO: IGPR)