EVALUAREA NAŢIONALĂ: Noutăţi în privinţa corectării * Poliţişti, „de strajă” la examen, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe luni, 27 iunie, începe Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, anunţă Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), într-un comunicat de presă.

Luni, 27 iunie, va avea loc prima probă scrisă – Limba și literatura română. Marți, 28 iunie, elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Proba scrisă la Matematică se va desfășura miercuri, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

“Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin EN VIII, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele.  În vederea semnalării eventualelor disfuncționalități apărute în derularea acestui examen, MENCS pune la dispoziția publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfășurării probelor, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în același scop și adresa de e-mail [email protected], se precizează în comunicatul MENCS.

Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de verificare a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. În baza acestei evaluări se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Poliţişti la datorie…

EVALUAREA NAŢIONALĂ: Noutăţi în privinţa corectării * Poliţişti, „de strajă” la examen, ZCH NEWS - sursa ta de informații5.173 de polițiști vor acționa suplimentar, pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a Evaluării Naționale 2016, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Din totalul efectivelor suplimentare, care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 4.215 polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

“Polițiștii vor acționa, pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, pot afecta liniștea și siguranța publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor. Succes tuturor celor care susțin Evaluarea Națională!”, se precizează în comunicatul IGPR. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedent100.000 de basarabeni invitaţi să viziteze România
Articolul următorFetiţa cu mâna ruptă – vedeta festivalului de minihandbal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.