100.000 de basarabeni invitaţi să viziteze România, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlatforma Unionistă Acțiunea 2012 a lansat, pe 24 iunie, programul „Cunoaște-ți Țara”, se precizează într-un comunicat de presă.

Această iniţiativă are drept scop ca 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova să viziteze România în intervalul iunie – final de septembrie.

„Este cel mai amplu program național de cunoaștere a realităților sociale și culturale din ţară. Scopul programului vizează eliminarea stereotipurilor formate de propaganda antiromânească din ultimii peste 200 de ani în stânga Prutului și obținerea unei majorități unioniste în Republica Moldova către anul 2018”, se menţionează în comunicatul citat.

Programul „Cunoaște-ți Țara” a demarat cu venirea la Iași a 4 autocare cu câte 50 de basarabeni.

„Locuitorii celui de-al doilea stat românesc au nevoie de informație corectă despre realitățile din România, au nevoie să vadă cu proprii ochi obiective turistice și economice, să ia contact cu românii din mai multe regiuni ale țării, astfel încât la revenirea în Republica Moldova să se simtă liberi să își aleagă destinul, în cunoștință de cauză”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 face un apel către autoritățile locale și către oamenii simpli din toată România să sprijine derularea programului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAstăzi la EURO 2016: Franţa – Irlanda (16), Ungaria – Belgia (22) şi Germania – Slovacia (19)
Articolul următorEVALUAREA NAŢIONALĂ: Noutăţi în privinţa corectării * Poliţişti, „de strajă” la examen
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.