0:00

Evaluarea Națională / Elev din Neamț, evaluat în Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* astăzi are loc proba la matematică

Absolvenții școlilor gimnaziale trec, astăzi, prin cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cea de verificare a cunoștințelor la disciplina Matematică. În timp ce pentru marea majoritate a candidaților examenul are loc în școala pe care au absolvit-o, pentru un fost elev al Şcolii Gimnaziale din Pângărați testul la Matematică va fi susținut în Bacău. Copilul a fost evaluat la Limba și literatura română în Pângărați, dar în urma unei probleme de sănătate, acesta a fost internat la un spital din Bacău, fapt pentru care s-a solicitat comisie de supraveghere acolo. Directorul unității școlare din Pângărați a precizat că la proba de la Română copilul a fost însoțit de mama lui, care a înștiințat conducerea unității școlare că elevul are probleme de sănătate.

„Copilul a participat la proba de la Limba română. Înainte de a intra la testare, mama lui ne-a precizat că are niște probleme de sănătate. Pe parcursul testului l-am întrebat de mai multe ori cum se simte și ne-am asigurat că totul se desfășoară în bune condiții. Copilul a stat pe toată durata examenului. Ulterior, am înțeles că a fost dus de părinții lui la o unitate medicală din Bacău”, a precizat Ioan Milea, directorul școlii gimnaziale.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar (IȘJ) Neamț au spus că elevul și-a exprimat dorința de a participa și la proba de Matematică, în ciuda faptului că se află pe un pat de spital.

„Am primit și confirmarea medicilor care spun că elevul poate participa la evaluare și urmează ca mâine (astăzi, 25 iunie – nr) să trimitem o comisie de supraveghere”, a declarat prof. Elena Laiu, inspector general școlar adjunct al IȘJ Neamț.

Vineri, 27 iunie, până la ora 16, elevii vor afla ce note au obținut la cele două probe, iar dacă sunt nemulțumiți pot depune contestații în aceeași zi, până la ora 16. (M. TEODOROF)

Articolul precedentMinore din Neamţ pentru ştabii din Brăila
Articolul următorLt. col. Valentin Munteanu, jandarmul tenisman de podium