0:00

Evaluarea Națională: 25 de minute de Matematică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pentru 25 de minute, astăzi, peste 4.700 de elevi nemțeni din clasa a II-a, vor trebui să dezlege „enigmele” problemelor de matematică de la Evaluarea Națională.  Până acum, potrivit inspectorilor din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Evaluarea Națională a fost privită de copiii de a II-a cu relaxare.

„Din ce ne-au spus profesorii din comisiile de examen, elevii din clasele de a II-a s-au comportat foarte bine la Limba română. Cei mai mulți dintre ei au terminat mult mai devreme decât timpul alocat pentru rezolvarea cerințelor”, a declarat Victor Florin Dimon, inspector în cadrul IȘJ Neamț.

Elevii nu vor primi note sau calificative, iar rezultatele nu vor fi trecute în catalog. Inspectorii au precizat că părinții ai căror copii au absentat de la Evaluarea Națională pot cere ca școlarii să fie evaluați, fără ca rezultatul să fie contorizat la nivel național.

„Acei copii care au lipsit de la evaluarea pot cere să dea testul. Aceasta mai mult pentru a ști la ce nivel se află, însă rezultatul nu va mai putea fi centralizat la nivel național”, a mai precizat Victor Florin Dimon.

Evaluarea Națională va continua cu testarea elevilor de clasa a VI-a, începând de joi, 5 iunie.  (M. TEODOROF)

Articolul precedentSe așteaptă „disponibilizările” din sistemul medical
Articolul următorCopiii au scăpat de viroze / Vin intoxicațiile și alergiile