Astăzi, 14 mai 2019, la prima probă din evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a, pentru înțelegerea textului scris în limba română, au lipsit 152 din cei 4.620 de elevi înscriși. Inspectoratul Școlar Neamț mai anunță că testele date astăzi, elevilor, sunt în format asemănător celor de la evaluările internaționale.

Evaluare Națională 2019: 152 de elevi de-a IV-a n-au dat testul la limba română, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopiii au avut o oră la dispoziție pentru a rezolva testul la limba română cu 12 cerințe, inclusiv o scurtă compunere. Subiectele de la examenul de astăzi au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale. În testul 1, elevii au avut un text adaptat după o poveste populară cu titlul „Alegerea împăratului” și la testul 2 un text adaptat cu titlul „Înțelepciunea împăratului”.

Evaluare Națională 2019: 152 de elevi de-a IV-a n-au dat testul la limba română, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLucrările vor fi evaluate de profesorul de la clasă și încă un cadru didactic din școlile unde s-a susținut evaluarea națională. Notele nu vor fi făcute publice, ci vor fi discutate cu părinții și folosite pentru a-i pregăti distinct pe elevii care mai au de lucrat. (C.I.)

Articolul precedentCrimă sângeroasă la Bâra: un bărbat și-a înjunghiat tatăl
Articolul următorCriminalul de la Bâra era corespondent la un ziar din Franţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.