sabaoani primar

Comuna Săbăoani, important bazin electoral datorită numărului mare de posibili votanți – peste 3.300 – reprezintă și un punct important pentru politicieni în campaniile electorale. De ani buni, comuna este condusă (bine!) cu mână de fier de primarul Valeria Dascălu, ostaș mai mult decât devotat în armata PSD-ului, indiferent de cine a fost condus partidul. Rezultatele din toate campaniile o dovedesc. În 2012, la alegerile pentru Consiliul Județean, Valeria Dascălu și oamenii din jurul său au adus USL-ului 1.967 de voturi, surclasând APEL-ul care a obținut doar 704 voturi. Lucrurile au fost și mai clare la alegerile parlamentare, unde aceeași echipă, candidatul contând mai puțin, a obținut 2.113 voturi și un procent de peste 74%. La europarlamentare au fost 1.744 voturi valabil exprimate în comună, din care PSD-UNPR-PC au luat 783, adică peste 44% din total. Partidele numite de dreapta au undeva la nivelul a 28% din voturi, restul mergând spre alte partide sau spre Mircea Diaconu. De remarcat că la Săbăoani a existat în 2012 un important bazin electoral pentru PP-DD, care a cochetat cu procente foarte bune, dar și de data aceasta s-a văzut că un partid fără lideri și organizare nu are cum să reziste. Dacă încercăm o concluzie la nivelul comunei, ea vine firesc, atâta timp cât primarul este la cârmă, nu vor fi probleme pentru alianța în care va fi și PSD-ul.

savinesti primar 02

Situată în coasta municipiului Piatra Neamț, cu un primar, pesedistul Daniel Horciu, liniștit în privința banilor, în sensul că nu stă neparat cu mâna întinsă la buget, comuna Săvinești și- a adus obolul la victoria în alegeri a USD-ului. Din cele 1.631 voturi exprimate, 927 s-au contabilizat în dreptul USD- ului și au produs un procent foarte bun, de peste 56%. Rezultatul foarte bun se datorează și atașării comunei la colegiul 3 deputați și, în felul acesta, la colaborarea dintre primar și Liviu Harbuz. Voturile de la Săvinești au contribuit decisiv la rezultatul cu care Harbuz a putut să se prezinte în fața șefilor de la București – cel mai mare număr de voturi din județ pe zona sa – punctând în meciul său cu Ionel Arsene. Ca și la Săbăoani, în perspectiva alegerilor prezidențiale, nu par să fie probleme pentru PSD și ai lui, dacă se va ține seama și aici de numărul mare de foști votanți ai PP-DD, care au obținut, de exemplu, la alegerile pentru Consiliul Județean un procent de peste 22%. (V. BĂLĂNESCU)

2 COMENTARII

  1. La Savinesti, nu votezi PSD, nu primești ajutor social si devii dusmanul primarului care va face tot posibilul sa te execute. Dar asta nu va dura foarte mult pentru ca bubele din capul primarului Horciu vor incepe sa pocneasca curand.

  2. Daniel Horciu un Primar de cuvant pana acum.
    De cate ori am fost cu o problema la dansul s-a gasit rezolvare.

Comments are closed.