Alegerile europarlamentare în Hangu s-au desfășurat așa cum se aștepta toată lumea, sub atenta priveghere a edilului localității, care a adus un scor bun pentru partidul său, PSD – 42,42%, cu 386 voturi din totalul de 910 a lăsat să se exprime și PDL-ul unde colegul său Drăgan de la Tașca a primit mai mult în nume personal decât pentru partid 191 de voturi, adică peste 20% . Cumulat, ”opoziția” ar fi făcut un scor bun, dar asta nu înseamnă nimic în cazul unor alegeri cu miză mult mai mare, deoarece primarul a dovedit că atunci când trebuie și vrea, poate mult mai mult. De exemplu, la alegerile parlamentare a obținut 70% din voturi fără mari probleme. Vechimea în funcție, diplomația și realizările din comună îl îndreptățesc să spere că oamenii îl vor urma la vot.

horia vasile baciu

În Horia lucrurile sunt mult mai complicate. Primarul Vasile Baciu a fost ales pe lista APEL din partea PDL-ului și este conștient că are o comună cu un mare potențial de voturi, undeva în jurul cifrei de 3.000. Din acest motiv a și fost curtat de PSD să devină coordonator de organizație dar nu pare să fie foarte convins că viitorul său este de partea stângă a politicii locale. La alegeri PSD-ul și aliații au câștigat cu un scor onorabil pentru o comună pe care nu o controlau, puțin peste 36%, cu 453 de voturi din totalul de 1.254 valabil exprimate. Scorul nu reflectă adevărata realitate, deoarece la scrutinul pentru alegerea Consiliului Județean au votat 2.966 de oameni, semn că mai există mult bazin electoral de exploatat, dacă nu cumva ei sunt chiar oamenii care n-au venit la vot pentru ca nimeni să nu poată reproșa nimic nimănui.

icusesti leonard oprea

La Icușești, o comună mai mică, cu un trecut pedelist în administrarea comunei – primarul Leonard Oprea fiind ales pe lista acestui partid – manevra PSD-ului de a-l atrage pe primar de partea sa a prins. Aici alianţa PSD-UNPR-PC a obținut fix 50% din voturi, semn că nu mai este nimic de comentat, totul fiind sub control pentru viitoarele alegeri prezidențiale. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentTrafic de influenţă cu fişe medicale pentru permise
Articolul următorVânătoare de cerșetori