Europarlamentare la comune Bârgăoani și Bodești, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primarul de Bârgăoani poate fi considerat unul dintre talibanii PSD-ului din teritoriu. În comună la el nimeni nu mișcă, aparent și dacă se încearcă ceva electoral în zonă, se intervine prin orice mijloace. Scorul său este unul dintre cele mai bune din județ, de 57,49 %, în condițiile în care au votat pentru alianța condusă de PSD 706 oameni. Scorul, ca procent este foarte bun, în realitate, este loc de mai bine, dacă ținem cont de rezultatele din trecut. La europarlamentarele din 2009 primarul Petrică Șchiopu a convins 891 de consăteni să voteze cu PSD-ul, la parlamentare au votat 888 de alegători, iar când a fost vorba de propria sa alegere, nu mai puțin de 936 de oameni i-au acordat încrederea.

Opoziția a contat practic doar prin PNL, cu un procent mic, puțin peste 10%. Restul e un fel de tăcere. Comuna poate fi înscrisă ca una sigură pentru PSD prin prisma alegerilor prezidențiale, mai ales că primarul mai are și ceva probleme cu ANI, deci va avea un motiv în plus să muncească cu abnegație și dedicație. În plus, se vorbește și despre ceva necazuri în care nu este vioara principală, ceva cu niște localuri de școli dispărute din bunurile comunei, ca și de probleme generate de un investitor în agricultura comunei, nu neapărat în detrimentul primarului.

Comuna Bodești pare să existe ca unitate administrativ-teritorială doar în perioada alegerilor. Primarul Ioan Macovei este o persoană atât de discretă încât ai impresia că localitatea se conduce singură. Considerată ca fiind în zestrea PSD, comuna a raportat la europarlamentare un rezultat de 40,88% (466 voturi), suficient pentru a da onorabil la partid. Votanții alianţei pesediste par să fie aceiași la Bodești, la europarlamenatrele din 2009 obținând 469 voturi, cu trei mai mult. La alegerile parlamentare mobilizarea a fost mai mare, nu neaparat din pricina organizației locale și au votat 827 de oameni cu candidații USL. Evident că aici trebuie să adăugăm și voturile liberalilor.

Surpriza cea mai plăcută la Bodești o reprezintă rezultatul celor de la Partidul Ecologist Român. Verzii au obținut încrederea a 173 de oameni, adică 15,18% din totalul voturilor exprimate. Oraganizația din Bodești a partidului a demonstrat cât de mult contează persoanele care transmit mesajul unui partid, în cazul acesta șeful organizației, domnul Nelu Crâșmariu. Acesta a fost la un pas de a ajunge primar, la o diferență de 70 de voturi, a ajuns viceprimar, dar a fost nevoit să părăsească funcția în urma unei decizii ANI. Oricum, mulți alegători i-au acordat, după cum se vede încredere. (V.B.)

Articolul precedentOftalmologia se descurcă doar cu un „ochi”
Articolul următorVenus Temad Piatra-Neamț – 18 ani de la înființare