Drăgănești.
O comună în care rezultatele la europarlamentare au devenit previzibile în momentul în care s-a asfaltat un kilometru și ceva de drum, moment care trebuie legat obligatoriu de anunțata trecere a primarului de la PNL la PSD, în calitate de coordonator de organizație. Restul sunt doar date pentru statistică : 621 voturi exprimate la nivel de comună, 55,07% PSD și aliații, plus asfaltul electoral), 22,38% PDL-ul iar în rest o mare tăcere. PNL-ul a primit doar 30 de voturi și PMP-ul 20.
Dacă până la prezidențiale se mai face un kilometru de drum și se alocă ceva fonduri și pentru cheltuieli directe, nu vor fi probleme la prezidențiale. Apropo de trecerea primarului Petrică Bistriceanu, ca și a altora asemenea lui, de la un partid la altul, ea nu s-a făcut prin consultarea celor care l-au ales ca primar. Poate doar a unora, dacă ne gândim că a fost pe lista USL-ului.
Dulcești.
O comună cu probleme financiare moștenite de actualul primar pesedist – Mihai Michiu – de la fostul primar pedelist. O legendă care circulă, nu știm dacă a fost confirmată sau nu în rapoartele Curții de Conturi, vorbește despre plata către 3 (trei) firme a lucrărilor pentru temelia Primăriei, semn că lucrurile ar trebui să fie foarte trainice. Dacă primarul este de la PSD pare normal să fie rezultate bune pentru alianță, poate nu atât de bune ca la cei nou veniți de la alte partide. În comună au fost 1.059 de voturi valabil exprimate, din care 493 (46,55%) sunt contabilizate în dreptul primarului, 213 s-au dus spre PDL (20,11%) și 197 către PNL (18, 32%). Practic, la o bătălie cinstită stânga-dreapta, procentele par a fi foarte apropiate și este greu de ghicit cât de mult va conta influența primarului la prezidențiale, de exemplu.
Referitor la Dulcești trebuie să mai menționăm că la europarlamentarele din 2009 PDL-ul zdrobea tot, cu 765 voturi obținute, în timp ce alianța PSD- PC de-abia aduna 226 de voturi, semn că după primari și electorii au învățat că este mai bine să votezi cu puterea. (V. BĂLĂNESCU)