0:00

Euronest pierde în primă instanță procesul privind achiziția spitalului de la Lețcani. Prejudiciu: 64,9 milioane lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEpopeea Spitalului modular de la Lețcani continuă, de această dată în instanțe. Chiar dacă pandemia este, oficial, încheiată, spitalul care a costat peste 13 milioane de euro (și nu a putut funcționa decât cu capacitate limitată pentru câteva luni) rămâne în continuare în atenția anchetatorilor și a publicului.

După controlul Curții de Conturi la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest Iași  din iulie 2020, s-a stabilit că prin achiziția spitalului de la Lețcani s-a creat un prejudiciu de 64,9 milioane de lei, între prețul achitat. Inspectorii au amendat Euronest cu 60.000 de lei pentru nereguli în licitație și documente.

Asociația a contestat în instanță raportul Curții de Conturi, dar fără succes, cel puțin în primă instanță. Tribunalul Iași s-a pronunțat pe fond și a respins „ca nefondată, acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST (ADIE) în contradictoriu cu pârâta Curtea de Conturi a României”. Sentința din 24 martie poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, dar până astăzi Euronest nu a depus acțiune.

Euronest pierde în primă instanță procesul privind achiziția spitalului de la Lețcani. Prejudiciu: 64,9 milioane lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

M.N.

Articolul precedentAlcool, scandal, o înjughiere și final fericit la …UPU Piatra Neamț
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Microbuze școlare electrice pentru elevii nemțeni”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.