0:00

Pentru a ține mai bine minte campania asta cei mari de la peneleu i-o luat pe cei mici și i-o dus la mâncat mici și băut bere și invers, într-un loc cu bogate încărcături simbolice: fosta cabană a sinistrului și a odioasei, actualmente loc de reculegere pentru neuronii evlavioși de la Mănăstirea Neamțului. Acuma, noi zicem că o făcut bine, că uite așa generația pro gustă și din nostalgia trecutului de aur, și din smerenia ortodoxă a spațiului prezent, bașca li se inoculează valorile Evropii după principiul consacrat că ce nu strică nici n-ajută. Bravos, națiune!

 Am mai zis noi de un nene den primăria lu dom Harpa, care o găsit motiv de gâlceavă pe un singur sens cu bonurile de masă oferite de instituție, pe care o vrut să le plătească. Instituția căpoasă, nu și nu. Așa că acuma, nenea ăsta vrea să deie în judecată pe-o doamnă contabelă ca să fie tacâmu complect. Partea cealantă, reșpectiv doamna s-o bășicat, că s-o simțit defăimată la neuroni și s-o gândit și mneaei să-l cheme la trebonal. Și chestiunea nu se oprește aici, că insetele când o auzit trebușoara asta, o zis că el le dă celor de la trei litere docomenturi, care o să se lase cu gâlme la părțile moi. Și ale doamnei și ale … primăriei. Acuma, noi observăm că o seamă de contemporani nu au treabă și l-am întreba pe dom premare, dacă nu are ceva straturi de plivit, ori de strâns ceva pe lângă premărie, să-I mai pună pe-o seamă să presteze, poate le trece pofta de bătut apa-n piuă să iasă compot.

 Trecem acuma la soțietatea care ne vinde apa la preț de rachiu bărbos și vă informăm, că o seamă de inși ageri la neuronu capului, o obervat a treia zi după nu știu câți ani, că la pomenita soțietate se dau lucrări cu dedicație și coroniță la cumătri pă linie de partid și restu carele mai vrea să face un ban, tre să se ducă la dezumflat buze. Tot inșii ăștia o mai descusut oarece și o dat de nume de derectori care or semnat docomenturi aferente și s-o băgat în biznisuri însetate, adică o intrat la apă. Acuma, nu credem, că e ceva nou, că apă bea tot creștinu, prin urmare tot așa vine și banu. Și cum banu nu tre să steie, el circulă, numai că ar fi cazul ca cei de la soțietatea asta să-l mai plimbe, că mai este prestatori care stă la coadă, bașca alegeri cu campănii, și alte casierii de partiduri cu păianjeni în caserie. Cât despre apă, noi zicem să trecem pe rachiu. Îi bun?

Articolul precedentAzi, eveniment la Galeriile «Lascăr Vorel» / Vernisaj Dumitru Bezem
Articolul următorSentinţă în “mega-ancheta” de la Permise