reclama autocenter

eugen pancu politia locala

Poliția Locală Piatra Neamț are, începând de luni 20 ianuarie, un nou șef. Acesta se numește Eugen Pancu, a fost polițist în cadrul IPJ Neamț și a a fost instalat oficial în funcție în prezența primarului municipiului, Gheorghe Ștefan și a șefilor structurilor care asigură paza și ordinea în Piatra Neamț, și cu care Primăria Piatra Neamț are încheiat protocol de colaborare. Eugen Pancu are la dispoziție o săptămână pentru a se organiza și pentru a cunoaște personalul din subordine dar și problemele cu care se confruntă locuitorii municipiului Piatra Neamț. În același context, primarul Gheorghe Ștefan i-a urat succes proaspătului șef al Poliției Locale Piatra Neamț și s-a declarat încrezător în ceea ce privește activitatea pe care Eugen Pancu o va desfășura atât timp cât va conduce Poliția Locală.

”Am ținut să-l instalăm pe domnul Pancu în prezența șefilor de la IJJ Neamț și de la Poliția Municipiului pentru că avem încheiat un protocol de colaborare. Sperăm ca activitatea Poliției Locale și a celorlalte structuri să fie mai bună și această relație de colaborare să dea roade”, a spus primarul Gheorghe Ștefan în deschiderea conferinței de presă organizată cu prilejul instalării în funcție a noului șef al Poliției Locale Piatra Neamț.

„Sper să nu dezamăgim pe nimeni”

”Sunt fost ofițer al IPJ Neamț, am lucrat în cadrul biroului de ordine publică, la Polția Rutieră și nu în ultimul rând la serviciul investigații criminale. În 2001 am încetat relațiile de muncă cu IPJ, prin demisie și am activat la o societate privată, în străinătate. În urmă cu câțiva ani m-am întors în țară și am lucrat ca profesor de legislație și ca instructor auto. Începând de acum reintru în slujba cetățeanului și voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a-mi intra în atribuții și pentru a asigura o bună desfășurare a activității. Sper într-o bună colaborare cu toate instituțiile statului, în baza protocoalelor existente și în sprijinul reciproc, toate acestea având ca unic scop apărarea patrimoniului public și privat și libertatea cetățeanului. Mi-aș dori să am o foarte bună comunicare cu autoritățile locale și nu în ultimul rând cu mass media. Aș dori, de asemnea să punctez faptul că vom desfășura activități și le vom duce la bun sfârșit cu profesionalism, vreau să sensibilizăm opinia publică și să creștem nivelul de spirit civic. Sper ca împreună cu personalul Poliției Locale să nu dezamăgim pe nimeni, astfel încât bilanțul să fie unul pozitiv, din toate punctele de vedere”, a declarat Eugen Pancu, director Poliția Locală Piatra Neamț.

„Lucrurile se vor stabiliza”

Și șefii de la Inspectoratul județean de Jandarmi Neamț și de la Poliția Municipiului au ținut să-l felicite pe noul șef al Poliției Locale.

”Vreau să-l felicit pe noul și să-i urez mult succes deși activitatea sa nu va fi una ușoară. În același timp vă asigurăm de toată disponibilitatea și sprijinul nostru”, a spus col. Sorin Gherman, șef IJJ Neamț.

”Poliția Locală are cele două mari departamente, ordinea publică și regimul rutier, iar noi avem acest protocol de colaborare încheiat prin care ne acordăm sprijinul reciproc. Datorită faptului că în ultima perioadă, cu acceptul Consiliului Local am fost ajutați cu combustibil și 15-20 de polițiști locali au fost permanent în teren cu cei de la municipiu, cred că se poate observa faptul că s-au înregistrat mai puține fapte nelegale. Acest protocol de colaborare va fi prelungit nu înainte de a prezenta conducerii primăriei un raport cu privire la acțiunile desfășurate și cu privire la oportunitatea încheierii unui astfel de protocol. Toate resursele noastre sunt puse la dispoziție pentru a garanta un climat de siguranță în municipiul Piatra Neamț”, a precizat insp. Cezar Filip, șeful Poliției Municipiului Piatra Neamț.

Viceprimarul Aurelia Simionică, cea care este delegată prin dispoziție de primar să se ocupe de Poliția Locală, a dat asigurări că odată cu schimbarea conducerii, lucrurile se vor stabiliza în ceea ce privește intrarea pe un făgaș normal al activităților desfășurate în cadrul Poliției Locale.

”Începând de acum lucrurile se vor stabiliza și sunt convinsă că vom avea toate pârghiile necesare pentru asigurarea liniștei și siguranței cetățenilor orașului Piatra Neamț”, a spus Aurelia Simionică.

Până la o nouă decizie, director adjunct interimar al Poliției Locale Piatra Neamț va rămâne Adrian Udrea, cel care a sigurat conducerea instituției, interimar, până la instalarea lui Eugen Pancu.

Irina CĂLIN

Articolul precedentRomașcanii, invitați să doneze 2% Asociației Roman 2000
Articolul următorAccident între două căruțe