0:00

„Succesul oricărei acţiuni depinde doar de pregătire. Pregătirea determină dacă această activitate va fi de succes.” (Michael Laitman)

Sub imperiul acestei devize, pompierii și voluntarii nemțeni au participat sâmbătă, 20 mai, în parcarea Sălii Polivalente din Piatra Neamț la prima etapă a competiţiei de descarcerare şi prim ajutor calificat, organizată în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Petrodava” Neamţ.

Etapa județeană a competiției salvatorilor la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Activitatea de ieri a fost prima fază a acestei competiţii, urmând ca echipa câștigătoare să participe la etapa de zonă alaturi de echipele reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din județele Botoșani, Iași, Vaslui,  Bacău și Suceava.

Probele la care au participat salvatorii au fost descarcerarea din vehicule și acordarea primului ajutor calificat. Această competiție are ca scop pregătirea salvatorilor, dar și creșterea gradului de siguranță a comunității”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al instituției.

Etapa județeană a competiției salvatorilor la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La proba de descarcerare au participat echipaje de la cele 3 detașamente de pompieri Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, în timp ce la proba de acordare a primului ajutor calificat au participat 6 echipaje: 3 de paramedici de la detașamentele de pompieri Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, 2 de paramedici voluntari „Salvatori din pasiune” de la Piatra Neamț și Roman și un  echipaj de voluntari „Salvatori din pasiune” de la Piatra Neamț.

Etapa județeană a competiției salvatorilor la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Articolul precedentUn refugiat ucrainean a murit la Piatra Neamț în urma unui stop cardio-respirator
Articolul următorBărbat reținut pentru că a spânzurat trei câini
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.