0:00

Bărbat reținut pentru că a spânzurat trei câini, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat din comuna Alexandru cel Bun, în vârstă de 30 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sâmbătă 21 mai, pentru uciderea unor câini. În martie anul acesta, bărbatul a spânzurat trei câini chiar în curtea casei sale. Imaginile cu câinii spânzurați au circulat pe o rețea socială până zilele trecute, când utilizatorul care le-a postat le-a șters.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu legat de infracțiunea de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, după ce au vizionat imaginile de pe internet.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii l-au identificat și l-au condus la audieri pe bărbatul din Alexandru cel Bun.

„În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț” precizează agent Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Din păcate, dacă pe noua lege privind protecția animalelor, proaspăt intrată în vigoare luna aceasta, sunt pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru o astfel de faptă, pe vechea lege, în care se încadrează și acest caz, pedeapsa este mult mai mică, de la 3 luni la 2 ani și este foarte posibil ca bărbatul să scape nepedepsit, cel mult cu o amendă.

Angela Croitoru

Articolul precedentEtapa județeană a competiției salvatorilor la Piatra Neamț
Articolul următorUn sucevean s-a răsturnat cu mașina în Farcașa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.