În data de 8 februarie, seara, o parte din presa nemțeană a primit un comunicat din partea Biroului de presă al Partidului România Unită (PRU), comunicat din care reproducem un fragment:

“COMUNICAT DE PRESǍ

În urma ședinței Biroului Permanent Național al Partidului România Unită din data de 08.02.2017 ora 14:00, au fost stabilite măsuri organizatorice și politice pentru menținerea liniei statutare și doctrinare a partidului. În cadrul acestei ședințe s-au analizat o serie de acțiuni defăimătoare și tendențioase petrecute în ultima perioadă și s-a constatat încălcarea deosebit de gravă a statutului partidului de către anumiți membrii, drept pentru care s-a propus și s-a votat cu unanimitate de voturi excluderea acestora din Partidul România Unită.

(…)

Lista persoanelor excluse din partid în ședința BPN al PRU din data de 08.02.2017: Cristian Rizea, Horațiu Șerb, Ovidiu Isăilă, Rudi Bugă, Vasile Vlașin, Seidamet Mudin, Robert Bugă, SORIN CAZAN, Valerian Moraru, Adrian Pavel Mureșan, Radu Bratu Iorga.

Biroul Permanent Național al PRU Biroul de presă 5 Februarie 2017″.

*****************

Ciudat este  că data pe care o poartă comunicatul este 5 februarie, dar el se referă la o acțiune din data de 8 februarie… Să se fi pregătit Biroul Permanent Național al PRU cu câteva zile înainte?

Trecând peste asta, l-am rugat pe domnul Sorin Cazan, președintele Filialei Neamț a PRU, să explice situația. “Bogdan Diaconu nu vorbește în numele niciunui Birou Permanent pentru că el a fost demis din funcția de președinte al PRU, în urma Biroului Permanent constituit statutar din 4 februarie 2017, așadar nu are nicio calitate pentru a exclude pe cineva din PRU. Biroul Permanent s-a distanțat  de acțiunile lui Bogdan Diaconu, pentru că el nu mai poate reprezenta partidul. Nici vorbă să-l mai conducă. Acolo s-au constatat niște fapte incompatibile cu statutul partidului, unele chiar mai grave, așa că este posibil ca domnul Diaconu să fie chemat și pe la parchet, și pe la DNA. După ce a văzut că a fost demis, a adunat – acum, pe 8 februarie – câțiva din cei cu care bea el și a zis că a întrunit biroul… Nici vorbă. Dar, cum știe de-acum toată lumea, Bogdan Diaconu minte cu nerușinare și profită că încă mai are asupra sa ștampila partidului ca să trimită comunicate mincinoase. Să știți că și aia cu spargerea sediului tot o minciună este, acolo s-a dus secretarul biroului și a luat actele, ca să le pună la adăpost, să nu se întâmple cine știe ce cu ele… Noi ne vedem de treabă, am  demarat  reunificarea mișcărilor patriotice alături de Forța Națională și de Uniunea Vatra Românească și vom crea a forță politică naționalistă puternică, o  alianță care va avea un cuvânt de spus în viitorul apropiat, fără oameni ca Bogdan Diaconu”, a precizat domnul Sorin Cazan. (D. AILINCĂI)