0:00

Este de muncă în Neamț: peste 1.000 de posturi în cele mai diverse ocupații, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMediul de afaceri din județul Neamț are nevoie acută de personal, iar cu puțin timp înainte de debutul verii calendaristice sunt anunțate ca fiind vacante 1.022 de locuri de muncă. Cele mai multe oportunități de angajare sunt în Piatra Neamț și comunele limitrofe unde este nevoie de 600 noi lucrători. Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă alte 294 de job-uri sunt în zona Roman, iar la Târgu Neamț sunt doar 128 de posturi vacante.

Șomerii din reședința de județ și zona adiacentă au la dispoziție 23 de posturi pentru cei care pot presta ca agent de securitate, mai este nevoie de 37 de ajutori de bucătari, 20 de confecționeri tâmplărie din aluminiu și mase plastice, 13 fierari betoniști, precum și 40 manipulanți mărfuri sau 30 de muncitori necalificați pentru mai multe domenii. Dintre cererile pentru personal de înaltă calificare cea mai mare pondere o au cererile pentru ingineri, fiind disponibile 20 de posturi.

La Roman este deficit de personal în industria ușoară și se recrutează 17 confecționeri textiliști, 9 electricieni, precum și 50 de muncitori necalificați. Angajatorii din zonă recrutează 6 ingineri în diverse specializări. Cam la fel stau lucrurile la Târgu Neamț unde este nevoie de 25 confecționeri textiliști, 21 de muncitori necalificați și 6 ingineri, de la geodez la specialist în industria alimentară.

(G.S.)

Articolul precedentCine se luptă pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean Neamț
Articolul următorCreșteri salariale pentru anumite categorii de bugetari
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.