0:00

Creșteri salariale pentru anumite categorii de bugetari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParte din angajații de la stat vor beneficia de creșterea salariului cu 10 procente. Măsura a fost luată în ședința de Guvern din 23 mai, important fiind faptul că drepturile bănești se vor majora în două tranșe. Prima, de 5% va fi cu începere de luna viitoare, iar diferența se va acorda abia din septembrie.

Vizați de măsură sunt funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din localitățile care au până la 20.000 de locuitori. Salariații de la agențiile județene pentru protecția mediului vor avea aceleași drepturi bănești precum cei din Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Angajații care vor avea mai mulți bani din iunie sunt și cei din administrația centrală, cultură, diplomație, dar și aceia de la Oficiul Național al Registrului Comerțului și Registrul Comerțului de pe lângă tribunale. Beneficiari ai măsurii sunt și cei din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor și celorlalte organe de specialitate ale administrației publice, centrale și locale și cele aflate în coordonarea prim-ministrului dar și cele aflate sub controlul Parlamentului.

Prin aceeași ordonanță de urgență se prevede posibilitatea angajatorilor de a deconta achiziția de ochelari pentru salariații care folosesc în mod obișnuit un echipament cu ecran, pe o durată mare a timpului de lucru, în limita a 500 de lei de persoană.

(G. S.)

Articolul precedentEste de muncă în Neamț: peste 1.000 de posturi în cele mai diverse ocupații
Articolul următorFOTO. Bărbat rănit după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.