telefon-accidentul-02Escrocii, învățați s-o ducă bine tot anul, au intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru sărbători și au intensificat ”ritmul” de lucru. Din păcate pentru ei, oamenii au început să citească mesajele preventive și să mai învețe câte ceva din pățaniile altora, așa încât, cel puțin în ziua de 19 decembrie, demersurile celor puși pe îmbogățire n-au avut succes.

”Polițiștii de investigații criminale au demarat cercetările pentru identificarea a două persoane necunoscute, care au apelat telefonic două femei de 64 și 80 de ani, din Piatra Neamț, solicitându-le bani”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”Sub pretextul că rudele acestora au fost implicate în accidente rutiere, iar pentru soluționarea lor e nevoie de un ajutor financiar, le-au fost solicitate sumele de 4.800 și 3.500 de euro. Niciuna dintre cele două femei nu a dat curs solicitării, sesizând acest aspect poliției. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de înșelăciune”.

Polițiștii sfătuiesc orice persoană să procedeze exact ca femeile care au sunat imediat la 112. Mai mult, cetățenii trebuie să evite să dea bani necunoscuților indifirent de pretext și să nu le permită accesul în locuință fără a se asigura, în prealabil, că sunt într-adevăr reprezentanții firmelor de utilități. De asemenea, nu este indicat ca nimeni să furnizeze informații despre vecini și obiceiurile acestora persoanelor care spun tot felul de povești doar ca să afle datele pe care să le folosească ulterior pentru a comite înșelăciuni. (C.M.)

Articolul precedentCMI Urban va administra Piața Centrală! S-a anunţat un nou termen de finalizare!
Articolul următorDragoș Chitic la raport
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.