Escroc încătuşat când ridica banii obţinuţi de la un bătrân, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bătrân de 76 de ani din comuna Boteşti a ajutat la prinderea unui escroc din Bucureşti, care l-a sunat şi i-a spus că a câştigat un premiu de 13.000 de lei de la o companie de telefonie.

Partea proastă este că bătrânul chiar a crezut şi i-a trimis, prin mandat, suma de 2.400 de lei. Şi-a dat seama abia pe 7 septembrie, la 3 zile după ce trimisese banii, că a fost păcălit. Escrocul l-a sunat din nou şi i-a mai cerut 1.000 de lei „ca să poată intra în posesia premiului” şi abia atunci, bătrânul a anunţat poliţia.

„În urma cercetărilor şi probelor administrate s-a stabilit faptul că în ziua de 04.09.2015, în intervalul orar 9 – 17, reclamantul a fost sunat pe telefonul fix al locuinţei, de o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind directorul societății de telefonie, aducându-i la cunoştinţă faptul că este câştigătorul unui premiu în valoare de 13.000 lei”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Pentru a intra în posesia respectivului premiu, persoana vătămată a depus prin mandat on-line suma totală de 2.400 lei, pe numele unei persoane din Bucureşti. Totodată în dimineaţa zilei de 07.09.2015, în jurul orei 07.00, partea vătămată a fost sunată telefonic din nou de aceeași persoană, care i-a mai solicitat să depună încă 1.000 lei prin mandat on-line, pentru a intra în posesia premiului. În urma colaborării dintre polițiștii judiciari din cadrul Poliţiei Municipiului Roman şi ai Secţiei de Poliţie nr. 20 Bucureşti, un bărbat de 32 de ani, din București, a fost depistat în flagrant în timp ce ridica banii trimiși de reclamant de la un oficiu poștal din București. Acesta a fost reținut, asupra sa fiind găsite terminalul mobil, precum şi cartela SIM folosite la săvârșirea infracțiunii de înşelăciune”.

Escrocul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, iar astăzi, 8 septembrie, va fi dus la Judecătoria Sectorului 3, cu propunerea de arestare preventivă. Între timp poliţiştii din Neamţ continuă cercetările, pentru a stabili dacă individul mai are şi alte înşelăciuni la activ şi dacă a fost ajutat de eventuali complici.

Recomandările poliţiei: „Pentru a nu deveni victima infracțiunilor de înșelăciune prin metoda Premiul vă recomandăm să fiţi prudenţi atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie, cablu TV etc.) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător. Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii, plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDouă fete au dispărut de pe un teren de fotbal
Articolul următorExpoziţie de samovare şi brichete vechi la Muzeul de Istorie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.