pietricica turism
heidelbergcement

deratizareDoi escroci, unul de 40 de ani din Pângăraţi, Neamţ, iar celălalt de 30 de ani, din comuna    comuna Ceplenița, județul Iași, au fost prinşi de poliţiştii din municipiul Vaslui că umblau cu „deratizarea” prin oraş. Cei doi au fost opriţi de o patrulă de ordine publică, în acest week-end, pentru că aveau o geantă voluminoasă asupra lor şi n-au recţionat ca nişte oameni cinstiţi când s-au interesectat cu agenţii.

În geantă cei doi aveau pompe pentru stropit și documentele unei societăți din municipiul Iași (legitimații, chitanțe și copii după actele de înființare)”, se arată în comunicatul IPJ Vaslui. „Bărbații au fost conduși la sediul Poliției municipiului Vaslui unde, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnatură privată”.

Poliţiştii au stabilit că exact înainte de a fi prinşi, cei doi fuseseră într-un bloc de pe strada Nicolae Iorga, unde au convins un locatar de 72 de ani că sunt de la deratizare şi trebuie să-i stropească toată casa cu o soluţie „eficientă”. Preţul a fost pe măsura serviciului prestat:360 de lei. Poliţiştii fac apel la cetăţeni ca, în cazul în care au fost păcăliţi, să se prezinte la Poliţia municipiului Vaslui.

Recomandările poliţiştilor :„Vă rugăm să ţineţi cont de îndemnul nostru de-a fi mult mai prevăzători atunci când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane străine, care sub diferite pretexte şi de multe ori cu acordul dumneavoastră reuşesc să pătrundă în intimitatea căminului. De aceea, având drept exemplu cazul prezentat, fiţi mult mai calculaţi cui deschideţi uşa, cu cine dialogaţi, cui îi acordaţi încredere.        

De asemenea tragem un semnal de alarmă la adresa cetăţenilor, cu privire la faptul că există posibilitatea ca aceste vizite să preceadă activităţi infracţionale, cu precădere furturi din locuinţă, motiv pentru care vă recomandăm să vă luaţi toate măsurile de siguranţă necesare.

Folosim acest prilej pentru a atenţiona cetăţenii judeţului Vaslui să nu cadă în plasa escrocilor, iar în momentul în care sunt abordate de aceste persoane, să nu ezite să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie”.

Cristina Mircea

aleho