penitenciarul bacau 02În după-amiaza de 10 decembrie, polițiștii de investigații criminale din Târgu-Neamţ au ridicat-o, din casa părintească, pe Rolina Adelina Cionca, o tânără cu un fructuos trecut infracţional. Pe numele ei exista un mandat de executarea a unei pedepse de 3 ani şi 4 luni de închisoare, emis de Tribunalul Iaşi, pentru săvârșirea infracțiunilor de aderarea la un grup infracțional organizat și înșelăciune.

„În fapt, în perioada iulie-noiembrie 2007 persoana în cauză a aderat și a sprijinit activitatea unei grupări, în vedere săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Gruparea respectivă, care a fost destructurată de procurorii DIICOT, avea 14 membri din judeţele Neamţ, Iaşi şi Botoşani, iar modul de acţiune era tipic şi folosit, cu succes, ani de-a rândul de tot felul de escroci. Tânăra a intrat în rolul de patron de firmă, iar ceilalţi membri ai grupului se ocupau că găsirea unor societăţi ai căror administratori acceptau să livreze produse şi să primească plata, prin file CEC, după o lună. Conform modelului, mărfurile erau vândute imediat, sub preţul pieţei, iar aşa-zisele plăţi se făceau cu file CEC care nu aveau nicio acoperire în cont.

După ce i-a picat afacerea cu file CEC Rolina Adelina Cionca s-a apucat de comis furturi prin Germania. Deocamdată, în baza condamnării existente, a fost escortată la Penitenciarul Bacău. (C. MIRCEA)