pietricica turism

O fată de 18 ani, din Costișa, care a ”cunoscut” un tânăr de 19 ani pe Facebook, a trecut printr-o experiență care o va determina să fie mult mai prudentă pe viitor. Cei doi au convenit să se întâlnească , în ziua de 3 septembrie, într-un parc din localitatea natală a fetei. Laurențiu Florin Iosub a plecat din Rediu spre Costișa, cu intenții clare și a încercat să violeze fata. Tânăra a reușit să fugă și s-a dus direct la poliție, iar oamenii legii l-au găsit pe tânăr, l-au reținut și l-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunerea de arestare preventivă. Procurorul de caz și-a însușit propunerea și l-a prezentat pe tânăr instanței, însă judecătorul a decis să-l aresteze pe tânăr la domiciliu.

”Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şilibertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice în niciun mod cu persoana vătămată A.D.G. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, a decis instanța.

Judecătorul l-a înștiințat pe tânăr că poate obține dreptul de a părăsi domiciliul pe perioada arestului dacă trebuie să se prezinte la ”locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă”. Mai mult, Laurențiu Florin Iosub poate părăsi domiciliul și în cazuri de urgență, fără a avea nevoie de permisiunea judecătorului, singura lui obligație fiind să anunțe poliția.

C.M.