reclama autocenter

ambasador franta 02

• ”Avem preocupări comune”, a afirmat Excelența Sa Philippe Gustin

 Municipiul Piatra Neamț a primit ieri vizita oficială a ambasadorului Franței la București, Excelența Sa Philippe Gustin. Oficiile de gazdă au fost făcute de prefectul George Lazăr, dar alaiul local prezent la întâmpinarea reprezentantului Franței a fost unul numeros: emisari ai autorităților locale și județene, oameni de afaceri din județ. Discuțiile s-au concentrat pe mai multe subiecte, considerate de interes pentru județul Neamț și de perspectivă pentru eventualii investitori francezi care ar fi dornici să se lanseze în afaceri la noi, în domenii precum agricultura și turismul.

”Ne bucură și ne onorează vizita domniei sale în județul Neamț. Pentru noi, a fost o oportunitate să discutăm, să împărtășim experiențele comune pe care le avem – noi, ca județ, și dumneavoastră, ca reprezentanți ai unei țări ale cărei orașe au fost printre primele înfrățite cu municipiul Piatra Neamț. Discuțiile purtate dintre noi, Prefectura, și invitații noștri au fost prolifice, mai ales pentru mediul de afaceri. Pentru că s-a discutat despre oportunitățile de a atrage investiții în mai multe domenii de activitate. Suntem un județ în care agricultura este un domeniu vast, județ care are la conducere un președinte poate cel mai mare agricultor din Europa. Suntem, de asemenea, un județ în care domeniul turistic, cu toate punctele sale de atracție, este unul vast. Dorim ca, pe viitor, în municipiul Piatra Neamț să atragem cât mai mulți turiști și parteneri de afaceri francezi, care apoi să devină ambasadori ai județului Neamț în Franța”, a declarat George Lazăr, adăugând, totodată, că parte din discuții s-au purtat pe ce înseamnă legăturile bilaterale, pe francofonie, pe proiectele făcute în această linie de Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ. ”Și faptul că 40% dintre elevii din județ sunt vorbitori de limbă franceză”, a subliniat prefectul de Neamț

Alt punct al discuțiilor a fost o platformă carre are la bază ”siguranța și cooperarea interstatală, pentru că noi trebuie să demonstrăm că suntem un popor muncitor, iar imaginea noastră în Franța trebuie reliefată așa cum este în realitate”. ”Bineînțeles, am avut discuții și pe partea de management și mă refer la Prefectură, Consiliul Județean și mai ales la Primăria Piatra Neamț, pentru a pune la punct o bază de date, care să fie pusă la dispoziția investitorilor francezi. Neamțul este un județ important, în curs de dezvoltare, cu capacitate, cu oportunități economice deosebite. Suntem dornici de a atrage investiții și investitori. Domnul ambasador poate veni oricând aici, în județ, însoțit de oameni de afaceri, pentru a vedea ce oportunități avem”, a mai spus prefectul Lazăr.

Și Excelența Sa a fost binevoitor cu declarațiile, arătându-se foarte fericit că se află la Piatra Neamț, chiar dacă într-o vizită rapidă. ”Domnul prefect a făcut o superbă prezentare a discuțiilor pe care le-am avut aici. Putem spune că dezvoltarea relațiilor economice între cele două țări și în particular cu acest județ este extrem de importantă. Avem preocupări comune, în domenii precum turismul sau agricultura, pe care trebuie să le dezvoltăm. Această vizită îmi permite să înțeleg oferta pe care o puteți aduce și așteptările pe care le aveți de la Franța. Cred că este important să facem ca un număr cât mai mare de francezi să vină în România, să o vadă și să schimbe imaginea României în Franța”, a spus Excelența Sa Philippe Gustin.

 Irina CĂLIN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Articolul precedentPrețuri după gust, localitate și speculanți
Articolul următorAverse de prostie la TT