arcan 01Emilia Arcan (PSD) a fost aleasă, astăzi, 21 ianuarie, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. În şedinţa de îndată a CJ Neamţ, provocată de demiterea fostului preşedinte Constantin Iacoban, la jumătatea acestei săptămâni, Emilia Arcan a fost aleasă cu 20 de voturi pentru. Pentru aceeaşi funcţie a candidat şi Cristian Tapalagă (PNL).

Pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte, ocupată până acum câteva zile chiar de Emilia Arcan, a candidat şi a fost ales, cu 21 de voturi pentru, consilierul judeţean UNPR, Daniel Vasiliu. Perdant şi în acest caz a fost tot liberalul Tapalagă.

Celălalt scaun de vicepreşedinte rămâne momentan în posesia lui Dan Manoliu (PSD), deşi, după cum se cunoaşte, şi acesta a avut un necaz la volan.

Ar mai fi de remarcat că Emilia Arcan este prima femeie care obţine o asemenea funcţie în România şi că posturile de conducere de la nivelul Consiliului Judeţean Neamţ, trei la număr, au avut o istorie extrem de frământată în mandatul 2012 – 2016. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDrăgușanu, candidatul ALDE la Primărie * Iacoban, primit cu brațele deschise
Articolul următorLa Neamţ, gerul a adus… incendii de la coşurile de fum!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.