reclama autocenter

eliza2

 Nemțeanca Eliza Chirilă este unul dintre cei doi membri aleși pentru a reprezenta Delegația de Tineret a României la ONU pentru mandatul 2013-2014. Împreună cu Cosmin Chiriță, Eliza Chirilă va reprezenta intereselor tinerilor din România, în cadrul Organizației Națiunilor Unite, atât la cea de a 68-a Adunare Generală – ce va avea loc, în septembrie, la New York – cât și în cadrul altor evenimente internaționale organizate de către ONU. Pentru a ajunge în această postură, Eliza Chirilă a participat la o competiție națională, coordonată de Ministerul Tineretului și Sportului, alături de Ministerul Afacerilor Externe. Selecția a fost structurată pe 3 etape, în semifinală fiind selectați 4 tineri: Adela Pintea, Eliza Chirilă, Ștefănel Cârlescu, Cosmin Chiriță. Discursurile s-au ținut în limba engleză, iar după dezbaterea în plen și tratarea unor probleme de interes mondial, comisia i-a ales pe Eliza Chirilă și Cosmin Chiriță. Cei doi delegați ai României vor realiza consultări cu tinerii, în teritoriu și vor organiza diverse evenimente pe problematici de tineret, dar și evenimente prin care să promoveze Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, obiective ce se doresc a fi îndeplinite până în anul 2015. Primele lor activități vor fi reprezentate de întâlniri cu liderii de tineret din întreaga țară, după care se vor deplasa la New York, pentru a participa la lucrările ONU.

“Consider că această reușită reprezintă de fapt încununarea muncii mele din ultimii ani. Urmăresc de ceva vreme parcursul acestui program și îmi propusesem să aplic atunci când mă voi simți pregătită pentru a reprezenta interesele tinerilor din România la ONU. Îmi doresc ca, alături de Cosmin, să organizez activități cât mai interesante și să ne întâlnim cu cât mai mulți tineri din întreaga țară”, a declarat Eliza Chirilă (în imagine).

Romaşcanca este momentan președinte al Clubului Studenților din Universitatea Româno-Americană, Director Național al Departamentului de Relații Externe din cadrul USR și studentă la drept în anul III. De-a lungul ultimilor 7 ani, Eliza a participat la numeroase activități de voluntariat, a ținut traininguri pentru studenți și a organizat varii proiecte cu și pentru tineri. Experiența în lucrul cu tinerii, zecile de proiecte derulate prin diverse organizații non-guvernamentale și conferințele internaționale, la care a participat, începând din 2009, au recomandat-o pentru acest post, pe care l-a obținut în urma selecțiEi desfășurate la nivel național. (C. MATEI)

Articolul precedentFestivalul Poeziei Ruse… cu sau fără concurenți
Articolul următorIonel Arsene, pe zidul de la “Pink Floyd”