Elita boxului românesc s-a reunit la Piatra Neamț, pentru o ședință de Birou Federal și a fost primită cu onoruri la primăria municipiului, de viceprimarul Aurelia Simionică, care a primit în dar o pereche de mănuși de la oficialii FRB. Mai-marii boxului românesc vor să descopere sportivi capabili să facă parte din lotul pentru Campionatul Mondial, Campionatul European de tineret și pentru Olimpiadă.

”Am venit la Piatra Neamț pentru a repune în drepturi secția de box a Clubului Sportiv Ceahlăul. Suntem prezenți mai mulți membrii ai Federației, printre care, frații Simion, domnul Alec Năstac, Viorel Sima, secretarul general al FRB, domnul Relu Auraș de la Bacău și, bineînțeles, domnul antrenor Tîmpescu de la Piatra Neamț, toți moldoveni la origini, care am luat în discuție criteriile de selecție pentru loturile naționale.
Pârghiile prin care boxul se poate dezvolta vor trece la administrația locală, prin efectul descentralizării. Mai cu scârțâituri, mai cu sughițuri, dar asta se va întâmpla. Eu îmi aduc aminte că la Piatra Neamț aveam numai adversari buni când veneam în turnee, pentru că acest oraș a fost un centru de tradiție al boxului românesc”, a declarat Vasile Câtea, consilierul lui Nicu Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului.

Viceprimarul Aurelia Simionică a mulțumit pentru cadou și a precizat că va răspunde invitației de a participa la gala de box organizată la Piatra Neamț în Sala Polivalentă.

Aurelia Simionica si Vasile Catea

”Lipsa de mișcare naște monștri, este un dicton pe care și astăzi îl invocăm în familie. Mă simt onorată să fiu în prezența dv. și sper să găsiți sportivi valoroși la Piatra Neamț. Așteptăm să-și producă efectele Legea descentralizării. Eu cred că resurse se vor găsi. Vom vedea ce înseamnă această preluare a sportului, dar acesta nu va muri. În sport, nu există foști, ci există campioni”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimarul municipiului Piatra Neamț.
În perioada 19-21 noiembrie pietrenii sunt invitați la Sala Polivalentă unde pot vedea la lucru cei mai buni pugiliști, care se bat pentru un loc în loturile naționale ale României. (C.S.)