Elevii nemțeni eligibili pentru a beneficia de burse școlare trebuie să știe că banii aferenți lunilor septembrie și octombrie vor fi achitați peste aproximativ două luni, la jumătatea lui noiembrie. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației care a precizat că metodologia cadru a fost aprobată, fiind trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Elevii vor primi bursele peste două luni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul acesta sunt noutăți, iar în ce privește bursele de merit de acestea vor beneficia 30% din elevii fiecărei clase cu condiția să aibă media egală sau mai mare de de 9,50. Lista poate fi extinsă dacă sunt mai mulți elevi cu performanțe de acest fel. La clasa a V-a, pentru acordarea burselor se are în vedere media notelor elevilor pe parcursul primelor două module de învățare, iar la clasa a IX-a selecția se face pe baza mediilor de admitere în liceu sau școală profesională. De bursă de merit vor beneficia și cei care se remarcă la etapele județene ale olimpiadelor școlare și ocupă locul I, II sau III, plus cei care participă în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

În ce privește bursele sociale, acestea revin elevilor ce provin din familii monoparentale, inclusiv în cazul în care unul din părinți este decedat. Pentru acordarea acestui tip de bursă nu se mai are în vedere un plafon pentru venitul pe membru de familie. (G.S.)

Articolul precedentAccident cu trei victime la Trifești
Articolul următorCum a umblat Apa Serv cu POIM-ul vopsit și lipsa apei în Agapia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.