Noi modificări în structura anului școlar sunt anunțate printr-un proiect supus dezbaterii publice. Ministerul Educației dorește revenirea la vacanța intersemestrială și anunță două vacanțe de primăvară care să țină cont de sărbătorile Pascale. Anul școlar ar urma să înceapă pe 14 septembrie 2020 și să se încheie pe 18 iunie 2021, pentru elevi.

Împărțirea în două semestre rămâne valabilă, iar după vacanța de iarnă, din perioada 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, elevii ar mai avea o vacanță între 30 ianuarie și 7 februarie. Cele două semestre vor avea fiecare 17 săptămâni de cursuri, iar anul școlar va fi mai scurt pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a seral, de numai 32 de săptămâni, care încheie anul pe 4 iunie. La gimnaziu, elevii de clasa a VIII-a vor avea 33 de săptămâni de cursuri și vor încheia anul pe 11 iunie. Elevii din filiera liceală tehnologică și din școlile profesionale vor avea 37 de săptămâni de cursuri.

sursa MECN

Noua structură a anului școlar viitor este publicată pentru dezbatere publică pe pagina Ministerului Educației și Cercetării. (C.I.)