0:00

Concluzia bilanțului Jandarmeriei: a crescut turismul, s-au redus manifestările sportive, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBilanțul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț, care s-a desfășurat luni, 6 ianuarie, la sediul instituției poate fi considerat un barometru al stării județului, cel puțin prin prisma numărului de acțiuni. Iar concluzia este că a crescut turismul, dar s-a redus numărul manifestărilor sportive.

În anul 2019 jandarmii nemțeni au executat 727 de misiuni de asigurare a ordinii publice din care: 288 de misiuni la manifestările cultural artistice, religioase, comemorative, promoționale/comerciale și sportive în scădere cu 13% față de 2018, datorită reducerii numărului de manifestări sportive, 4 misiuni la manifestările de protest față de 15 în anul anterior, 429 de misiuni premergător și pe timpul desfășurării alegerilor reprezentanților României în Parlamentul European și alegerii președintelui României”, se arată în comunicatul IJJ Neamț. ”Pe timpul vizitelor oficiale au fost executate 6 misiuni. În domeniul menţinerii ordinii publice acțiunile inspectoratului s-au concretizat în 1.408 de misiuni de menținere a ordinii publice în stațiunile montane, stațiunea balneoclimaterică Bălțătești și pe trasee turistice adiacente, în creștere cu 70% faţă de anul 2018”.

Pe parcursul anului trecut, jandarmii au acționat și în zona instituțiilor de învățământ, dar și în piețe, târguri și oboare, unde numărul acțiunilor de combatere a faptelor antisociale a crescut de la 7, la 25. În timpul misiunilor au fost constatate 126 de infracţiuni și au fost aplicate 2.442 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 418.422  lei. Dacă ar fi să luâm în calcul numărul mandatelor de aducere, acesta a scăzut cu 15 % față de anul precedent, în 2019 fiind executate 1215 mandate, în 34 de localități. De asemenea, jandarmii nemţeni au executat 683 de acţiuni de intervenţie ca urmare a sesizărilor la 112, față de 664 de intervenții în 2018 și 16 intervenții de salvare – evacuare în zona montană, față de 4 în anul 2018.

În anul 2019, jandarmii au asigurat paza la două obiective noi, și anume  Serviciul de Probațiune Județean Neamț și DIICOT- Biroul Teritorial Neamț.

Raportul de bilanț a fost prezentat de lt.col Radu Vasile Olariu, șeful IJJ Neamț, în prezența colonelului Alexandru Borcan, șeful Direcției de Control și Verificări Interne din cadrul Jandarmeriei Române, a prefectului de Neamț, George Lazăr și a reprezentanților instituțiilor cu care colaborează IJJ Neamț.

C.M.

Articolul precedentElevii vor avea două vacanțe de primăvară și una intersemestrială
Articolul următorLiceenii se pot înscrie la festivalul LicArt

2 COMENTARII

  1. Daca tractarile auto si ratacitii care ies singuri la drum se considara interventii de salvare -evacuare ,chiar ca ati avut activitate fata de anul trecut! FELICITARI dar termenul de salvare evacuare l-ati plagiat de la alte institutii care au competenta legala pentru aceste misiuni.

  2. 288 de misiuni inutile și fără rost… Eu de multe ori m-am intrebat de ce trebuie să stea jandarnii sa păzească o depunere de coroane de flori sau orice altă sărbătoare religioasa… Sper cat mai repede tinerii de azi sa evite astfel de manifestari si astfel sa nu se mai impuna astfel de situații

Comentariile sunt închise.