0:00

Vacanța de Paști se încheie astăzi și de miercuri, 19 aprilie, se reiau cursurile. Este ultimul modul din acest an școlar, care se încheie în 16 iunie.

Până atunci, elevii din ciclul primar și gimnazial vor susține evaluarea națională. Primii sunt elevii de clasa a II-a, care în perioada 9-12 mai au probele scrise și de citit la română și matematică. Elevii de clasa a IV-a susțin probele scrise la română și matematică în zilele de marți, 16 mai și respectiv miercuri, 17 mai. La rândul lor, elevii de clasa a VI-a au probele scrise la limbă și comunicare în ziua de miercuri, 24 mai și la matematică și științele naturii în ziua de joi, 25 mai.

Școlile care nu au organizat până acum „Școala altfel” și „Săptămâna verde” mai au la dispoziție perioada ultimului modul de cursuri.

Primii care intră în vacanța de vară, la 2 iunie, sunt absolvenții de clasa a XII-a, care vor susține bacalaureatul. Înscrierea la examen se face în perioada 29 mai – 2 iunie, probele orale și de competențe digitale se organizează în perioada 12-21 iunie, probele scrise sunt în perioada 26-29 iunie, primele note vor fi afișate în 3 iulie și notele finale vor fi publicate în 7 iulie.

Absolvenții de clasa a VIII-a încheie anul în 9 iunie, după ce secretariatele școlilor încheie procedura automată de înscriere la evaluarea națională. Probele scrise din examenul național se susțin în perioada 19-22 iunie, primele note se afișează în 28 iunie și rezultatele finale în 4 iulie, după care se va derula admiterea la liceu.

C.I.

Articolul precedentL4 Etapă pascală, fără surprize; miercuri se joacă etapa restantă 20
Articolul următorAutostrada Moldovei: toate loturile autorizate pentru construire