0:00

Lotul elevilor din Neamț calificați la Olimpiada Națională de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” este format din 8 elevi care vor participa la ultima etapă din perioada 12-14 mai, organizată de Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din Iași și Ministerul Educației.

Elevii nemțeni calificați la olimpiadele naționale „Adolf Haimovici” și „Solomon Marcus”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOlimpiada este structurată pe două secțiuni, pentru elevi de la tehnologic și pentru elevi de la teoretic, iar cîștigătorii ediției 2023 sunt:

Larisa Adriana Luciu, clasa a IX-a, pregătită de prof. Monica Drîmbe și George Petruț Achiței, clasa a X-a, prof. Dorina Diaconu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman

Vasilică Andrei Lăpușneanu, clasa a XI-a la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” Piatra-Neamț, prof. Ioan Humă

Teodor Bistriceanu, clasa XII-a la Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, prof. Nicoleta Baciu

Matei Asavei, clasa a IX-a, prof. Irinel Cozma, Emilian Popa, clasa a X-a, prof. Genoveva Irimia, Ema Ivanov, clasa a XI-a, prof. Irinel Cozma și Alex Petru Luca, clasa a XII-a, prof. Genoveva Irimia – toți de la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Lucrările elevilor au fost evaluate și notate de comisia de la „Petru Rareș”, unde s-a organizat etapa județeană pentru zona Piatra-Neamț. Celelalte centre de concurs au fost la Colegiul Național „Roman Vodă” și la Școala Gimnazială Domnească Târgu Neamț. La etapa județeană au participat 129 de elevi, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Elevii nemțeni calificați la olimpiadele naționale „Adolf Haimovici” și „Solomon Marcus”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO altă competiție la care s-a încheiat etapa județeană este Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus”, ce constă în rezolvarea logică a problemelor exprimate într-o limbă necunoscută. Au participat 68 de elevi din clasele V-XII din județul Neamț, din care 17 elevi la secțiunea Exercițiu A (clasele V-VI), 26 de elevi la Exercițiu B (clasele VII-VIII) și 25 elevi la Performanță (liceu). În urma evaluării lucrărilor de comisia centrală a olimpiadei, s-au calificat la faza națională elevii:

Constantin Celus – Exercițiu A, clasa a VI-a la Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, prof. Oana Mihaela Filip

Tudor Savin – Exercițiu B, clasa a VIII-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, prof. Melania Iliuță

Ștefan Butnaru – Exercițiu B, clasa a VII-a la Liceul „Vasile Conta”, prof. Oana Mihaela Filip

Vasile Miron – Performanță, clasa a XII-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, prof. Anca Ramona Matei

Luca Ștefan Bursuc – Performanță, clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman Vodă”, prof. Mihaela Băltoi

La secțiunea Exercițiu A elevii au avut de rezolvat două probleme în 3 ore, la Exercițiu B trei probleme în 3 ore și la Performanță trei probleme în 4 ore. Etapa județeană s-a desfășurat în 3 martie în trei centre: La Liceul Economic „Alexandru Iona Cuza” Piatra-Neamț, la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman și la Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț. Lucrările elevilor au fost corectate în decurs de o lună de comisia centrală, ierarhia de calificare fiind națională.

Lista participanților a fost publicată de ISJ Neamț .

Etapa națională se va desfășura în perioada 31 martie – 2 aprilie la București, în organizarea Ministerului Educației alături de Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” și Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere de la Universitatea București. Primii 20 clasați în topul fazei naționale la secțiunea Performanță vor participa la selcția lotului olimpic pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică, ce se va desfășura online. Nivelul competiției Asia Pacific Linguistics Olympiad este foarte înalt, elevii calificați având de rezolvat cinci probleme în 5 ore. Lotul României va fi format din primii 4 elevi ce se vor califica la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

C.I.

Articolul precedentPrecedentul Dragnea la Botoșani
Articolul următorȘtire actualizată. Foc la motel

1 COMENTARIU

  1. Acest articol este un exemplu de jurnalism pozitiv și constructiv, care aduce la lumină povești de succes și modele pozitive pentru tinerii din comunitate. Este important să recunoaștem și să susținem performanțele academice ale elevilor, deoarece acestea pot inspira și motiva alți tineri să își dezvolte abilitățile și talentele în domeniile lor de interes.

Comentariile sunt închise.