Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu va avea loc miercuri, 12 iulie. O zi mai târziu, la unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ. Tot pe 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ tehnic a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat.

3.023 candidați din județul nostru și 62 din alte județe vor fi repartizați computerizat în liceele nemțene. În învățământul profesional avem 876 de locuri disponibile. Aici s-au înscris 555 de candidați, iar 321 de locuri au rămas libere”, a declarat prof. Ioan Milea, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Neamț.

Pe primele trei locuri în ierarhia admiterii se află Teodor Băltoi, de la Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman, Ioana Ana Maria Leancă, de la Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Roman și Camelia Popade, la Școala Gimnazială Urecheni, toți cu media generală 10. Ultima medie de admitere (1.99) aparține elevului Adrian Marian Ungureanu, de la Liceul Tehnologic Dămuc.

Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați va fi între 13 și 17 iulie, iar o zi mai târziu va fi transmisă de către unitățile de învățământ liceal de stat situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. În perioada 19-21 iulie se vor rezolva de către Comisia Județeană de Admitere situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. Lista cu ierarhia elevilor din Neamț care participă la repartizarea computerizată în licee – AICI. (Ana MOISE)