0:00

Elevii Liceului „Victor Brauner” din Piatra Neamţ au celebrat Centenarul Marii Uniri la Muzeul de Artă. Activitatea a fost coordonată de prof. dr. Luminița Moscalu, muzeograful Florentina Buzenschi și prof. Mihaela Mancaș. Au fost trecute în revistă momentele esențiale ale anului 1918, prezentarea personalității Reginei Maria și a Regelui Ferdinand și, de asemenea, evocarea simbolisticii costumului tradițional.

„Celebrarea Centenarului la Muzeul de Artă, prin participarea elevilor Liceului de Arte «Victor Brauner» s-a dorit a fi un demers nu numai pentru trecut, cât mai ales pentru prezent și chiar pentru viitor, pentru nevoia de a păstra în memoria afectivă un moment excepțional al națiunii române”, a subliniat prof. dr. Luminița Moscalu.

„Expoziţia IA NEAM(Ţ)ULUI este un omagiu adus Reginei Maria, care a iubit şi promovat portul tradiţional românesc de sărbătoare. O lecţie de istorie dedicată Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, care se desfăşoară într-un astfel de loc, face legătura dintre prezent şi trecut şi contribuie la cunoaşterea valorilor perene ale românilor. Sper că, peste ani, Centenarul să rămână în memoria acestor talentaţi elevi şi datorită acestei activităţi”, a precizat muzeograf Florentina Buzenschi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIn memoriam: Radu Bucur-Popa, primul director economic de la RIFIL
Articolul următorCum transformi un start-up într-o afacere de succes?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.