pietricica turism

La Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, în perioada 17-18 mai 2014, are loc etapa regională a Concursului național “Tinerii Dezbat”.

Competiția este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială. Organizatorii spun că, întrecerea ce are la start elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a are ca scop conştientizarea de către tineri a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale.

Regionala de la Piatra Neamţ, desfăşurată în paralel cu alte 7 regionale din ţară, este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, UNICEF România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie si Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, prin Inspectoratul Şcolar Neamţ şi Colegiul Naţional de Informatică. La regionala de la Piatra Neamţ participă 18 echipaje a câte 3 elevi din Bacău, Neamţ, Vaslui. Judeţul Neamţ este reprezentat de 4 echipaje: „Calistrat Hogaş”, Informati​că, „Roman-Vodă” Roman şi „Mihail Sadoveanu” Borca, profesori coordonatori: Lostun Petruţa, Cristina Iftime, Sorina Mihaela Danciu şi Alina Budăi. (M. TEODOROF)