jandarmi liceu 01În ziua de 3 decembrie, elevii de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu” din Roznov au primit vizita a 3 ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ (locotenent-colonel Marius Pascaru, din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, locotenent-colonel Vasile Berea, din cadrul Biroului Resurse Umane şi purtătorul de cuvânt, locotenent Marius Gămănuţ). Militarii au vorbit în faţa a 40 de liceeni, cărora le-au prezentat atât oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din Ministerul Afacerilor Interne, cât şi condiţiile şi probele de admitere, precum avantajele unei cariere în Jandarmeria Română.

jandarmi liceu 02„De asemenea, tinerii au fost informaţi cu privire la ceea ce trebuie să facă atunci când nu se simt în siguranţă, fiind sfătuiţi să apeleze oricând la forţele de ordine, fie direct, fie prin apel 112”, a declarat lt. Marius Gămănuţ. „Pentru prevenirea producerii unor evenimente în rândul elevilor, jandarmii le-au prezentat cazuri concrete şi le-au dat sfaturi pentru a evita să devină victimele unor persoane certate cu legea. Prin intermediul acestor acţiuni, jandarmii se implică activ în formarea şi educarea tinerilor prin discuţii cu elevii despre discriminare, modalităţi de prevenire şi consecinţe ale violenţei ori ale delincvenţei juvenile”.

În viitorul imediat, între IJJ Neamţ şi instituţia de învăţământ urmează să se încheie un acord de parteneriat, care va implica mai multe întâlniri cu jandarmii, cu scopul de a informa şi a educa tinerii. (C. MIRCEA)