Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursul Lider European prin care provoacă elevii de liceu (clasele IX-XI) să elaboreze proiecte pentru comunitățile locale. Cele mai bune 8 proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele 3 locuri vor fi invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania “Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Elevii de liceu din clasele IX-XI “trebuie să alcătuiască echipe formate din 4 membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma Europa, casa noastră. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu (de exemplu: asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.). Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunități. Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de tematica europeană”, precizează organizatorii.

În luna octombrie, echipa “Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din 10 județe ale țării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș. Mai multe informații AICI. (ZCH NEWS)