pietricica turism

Anul acesta, Ministerul Educației Naționale vrea să extindă și pentru elevii de clasa a VII-a simularea de evaluare națională. Ideea de antrenament se aplică deja cu simularea bacalaureatului, care nu e susținută doar de elevii de clasa a XII-a, ci și de cei dintr-a XI-a. Acum, ministrul Educației dorește acest exercițiu și pentru admiterea la liceu.

Simulările ar putea începe în mai puțin de o lună și, potrivit proiectului de ordin, primii care susțin probele sunt elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. Proba scrisă la limba română este stabilită pentru 11 martie 2019 și proba scrisă la matematică va fi în ziua de 12 martie 2019, cu rezultate în 22 martie.

La bacalaureat, simulările încep cu limba română, pe 18 martie, continuă pe 20 martie cu proba scrisă la matematică și istorie (pentru elevii de la uman și vocațional). Liceenii din clasa a XII-a vor susține simularea la a treia probă scrisă, din data de 21 martie, la fizică, chimie, biologie sau informatică (elevii de la real și de la vocațional, profilul militar), respectiv geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie, sociologie (elevii de la uman și vocațional). Rezultatele vor fi cunoscute în ziua de 29 martie.

Rămâne de văzut dacă, în forma finală, ordinul va cuprinde propunerea din proiect privind introducerea subiectelor tip grilă 30% la matematică și la istorie. (C.I.)