0:00

Elevi nemțeni, succese la concursul internațional „Aulodia”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai mulți elevi de la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț au reușit să-și demonstreze măiestria în domeniul muzicii la concursul internațional de interpretare instrumentală „Aulodia”. Cea de-a VII-a ediție a competiției, impărțită pe mai multe secțiuni (instrumente de suflat, instrumente de percuție și instrumente populare), care a fost găzduită în acest an de Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, s-a încheiat sâmbătă, 9 mai.

Rebeca Lia Arseni (instrumentul cu care s-a înscris în concurs a fost flaut – n.r.) a obținut locul I, medalie și s-a numărat printre cei 7 laureați care au fost răsplătiți cu trofeul „Aulodia”.

Emmy Costeluș Dumitru (acordeon) și Radu Moroșanu (nai) au obținut locul I, la secțiunea instrumente populare. Maria Nechita a fost o altă elevă răsplătită pentru munca ei, ocupând un meritat loc III, iar Bogdan Paul Ciobanu (percuție) a reușit să obțină aprecierea juriului, luând premiul al II-lea. Așa cum ne-a mărturisit unul dintre participanții la concurs, anul acesta concurența a fost mai mare, deoarece „Aulodia” a căpătat statut de competiție internațională.

La concurs au fost foarte mulți elevi din Republica Moldova. Elevi buni care au reușit să obțină rezultate valoroase. Cu toate acestea, cred că ne-am descurcat onorabil”, a precizat elevul Emmy Dumitru.

Concursul s-a desfăşurat pe secţiuni – gimnaziu, liceu, iar cei evaluați au cântat la: flaut, oboi, fagot, clarinet, saxofon, trompetă, corn, trombon, tubă, blockflote, instrumente de percuţie, nai, fluier, taragot, acordeon, ţambal şi. În stabilirea rezultatelor, potrivit organizatorilor, juriul a evaluat corectitudinea execuţiei partiturii, interpretarea, ţinuta scenică şi comunicarea. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMŢ: Tânăr rănit grav într-un accident la Doina! Şoferul era băut!
Articolul următorNEAMŢ: Motociclist accidentat duminică pe strada 1 Decembrie 1918 FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.