sf-cv-parascheva-multime-02Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au anunțat școlile din județ că, vineri, 14 octombrie (sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva), oferă posibilitatea de a considera ziua ca fiind una destinată activităților extracurriculare, culturale, spirituale sau umanitare, de voluntariat, cu precizarea că orele de curs vor fi recuperate ulterior, în baza unui calendar agreat de fiecare școală în parte. În acest fel, conducerea ISJ a precizat, într-un comunicat de presă, că susține demersul comunităţii de promovare a evenimentelor generate de Zilele Orașului Iași și de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Totodată, inspectorii școlari au oferit și un exemplu de a petrece acestă zi.

„Una dintre oportunitățile de promovare a lecturii și de motivare a copiilor și tinerilor pentru a intra într-un dialog cultural și educațional cu personalități ale lumii literare și academice, edituri, instituții de presă, este oferită școlii ieșene în cadrul Târgului de Cărți și Arte Frumoase «Arca lui Gutenberg», ediția a II-a (14-18 octombrie 2016, Complexul Palas), organizat de SEDCOM LIBRIS și în care ISJ Iași este partener oficial”, se mai precizează în comunicat.

Prof. Camelia Gavrilă, inspector școlar general al ISJ Iași, a declarat că implicarea elevilor și profesorilor în acest eveniment cultural este important.

“Elevii pot, astfel, contribui la realizarea unui portofoliu al școlii, o formă creativă de exersare a spiritului critic sau jurnalistic prin consemnarea şi valorizarea mesajelor culturale desprinse din evenimentele oraşului”. (M.T.)